Hajdú-Bihar megyei Temetkezési Vállalat temetőinek webes kataszterei


Ezeket a temetőket a lakosság felé publikáljuk. Utolsó karbantartás 2015. novemberben történt.

Berettyóújfalui és a Derecskei temetőkben minden sír feliratairól digitális felvétel készül ami megjelenik lekérdezéskor az adatlapon és a listában.

A képeket összevetettük a nyilvántartási adatokkal, és korrigáltuk az észlelt eltéréseket, így növelve az adatok megbízhatóságát.


 

 Berettyóújfalu Téglaparti temető webes katasztere ide kattintva érhető el temeto_berujf_teglaparti.erda.hu

Berettyóújfalu Csendes temető webes katasztere ide kattintva érhető el temeto_berujf_csendes.erda.hu

Berettyóújfalu Szentmartoni temető webes katasztere ide kattintva érhető el temeto_berujf_szentmartoni.erda.hu

Balmazújvárosi temető webes katasztere ide kattintva érhető el temeto_balmazujvaros.erda.hu

Téglási temető webes katasztere ide kattintva érhető el temeto_teglas.erda.hu

Derecskei temető webes katasztere ide kattintva érhető el temeto_derecske.erda.hu

 

Néhány általános útmutatás:

  • A webböngészőben a felugró ablakokat engedélyezni kell!
  • A kezdőképen az OpenStreetMap Közlekedés fedvény van bekapcsolva, így az érdeklődő tájékoztatást kap arról is, hogy mi módon juthat el a temetőbe.
  • Az egyes funkciókhoz tartozó rövid útmutatás az ablak alsó középső részén lévő panelre kiíródik, ha az egér mutatót az adott ikon, menü fölé húzzuk, vagy felület fölé, amihez valamilyen parancs van linkelve.ErdaGIS web temető keresés
  • Kereséseknél -  név, sírhely, időpont - a rendszer a beírt karakterek egyezését figyeli a keresett szöveg elejével, és a találatokat egy felugró ablakban jeleníti meg. A találatokat sírhely, név és elhalálozás ideje szerint lehet rendezni. A találatokat a térképablakban keresztekkel is megjelöli.
  • A sírhely használat lejártával kapcsolatos keresések a bejelentkezés után válnak láthatóvá a  a Keresés redőny alatt.
  • Sírhelyre történő kereséshez az adott temetőben, a sírokra ránagyítva tájékozódhat az azonosítókról mert azok temetőnként különbözőek lehetnek.
  • A megjelenő adattartalom mennyisége jogosultsághoz kötött. A lakossági felhasználók csak egy szűkebb tartalmat látnak.
  • A lista egy sorára mutatva a térképen ráablakoz a hivatkozott sírra és egyben nagyobb keresztel is megjelöli a kiválasztott sírt.
  • Teljes lista nyomtatható a temetőről, ha nem ír be semmit a keresés mezőbe a választott "Sorrend:..." szerint, az "Elhunyt neve" vagy "Elhalálozás éve" vagy "Sír helye" gombok megnyomására. Ha bejelentkezés után csinálja akkor részletes, ha anélkül akkor a publikus adatokkal.
  • A lista elején lévő Adatlap megjelenítése vagy Kép megjelenítése ikonokra kattintva jeleníthető meg az adatlap és a fénykép. Minden elhunytnak van egy adatlapja és minden sírnak van egy fényképe, ezért az azonos sírban lévőknél ugyanaz a fénykép jelenik meg. A fényképre kattintva az kinagyítódik és az egérrel mozgatható az ablakban.
  • A fényképekbe beírhatunk egy jellemző nevet ami megjelenik a listában az ikonok után az ellenőrzések segítéséhez,
  • A térképre digitális képeket, panorámaképeket is le lehet helyezni melyek 1:1000-es méretaránynál jelennek meg Kép megjelenítése ikonként és arra mutatva a kép külön ablakban megjeleníthető, nagyítható, menthető (pl. a lenti mintában a ravatalozó előtt).
  • A temetőben végzendő munkák segítése érdekében kétféle adatlap is lehelyezhető, az általános információ ErdaGis web általános informácoó és figyelmeztetés ErdaGis web figyelmeztetés. Ez a "jegyzetetek" rétegen történik ami bejelentkezés után bekapcsolva jelenik meg. Ehhez az adatlapon kell a "Név" nél valamilyen jellemző megnevezést megadni, célszerően a sírszámot. Ide képet, word, excel, pdf stb. dokumentumokat feltölteni, pl. halotti anyakönyvi kivonatot, halottvizsgálati jegyzőkönyvet stb. szkennelve. További információ a használatról az általános leításban az adatlapnál található.
  • Új sírhely felvitelének mi a módja: bejelentkezés után lehelyez egy "Figyelmeztetés" ikont az új sírhelyre, vagy régire ahová rátemettek, és a szöveges részbe beírja az adatokat, feltölti a fényképet. Ezután mi átvezetjük az adatbázisban és a térképen majd kitöröljük az ikont. További információ a használatról az általános leításban az adatlapnál található.
  • Ha kérdése van a használattal kapcsolatban a jobb alsó kék fülön, akár azonnal is elérhet bennünket vagy üzenetet hagyhat nekünk.

 

Hozzászólások

 

Egyszerű és könnyen kezelhető a rendszeretek, én most éppen családfa elkészítéséhez használtam, és lehet még jól fog jönni.

Erda_admin képe

My Live Chat
LiveChat Offline Message Received
Dear Csáki György,
You have received an offline message, sent from mylivechat.com with the following details:
Name: Feher Ferenc
Email: frfe@netspace.net.au
Time: 2017-04-06 14:53:35
Referrer: http://gis.erda.hu/erda/html/projects/temeto_derecske/main.php
IP: 180.181.182.92
Location: , Australia
Client: Mac/ Firefox52/ hu
Subject: Koszonet
Message: Kedves Gyorgy!

Koszonom a gyors es nagyon hasznos valaszat. A kep amit kuldott es az adatlap bizonyitja hogy a sir a fenykepen a nagyszuleim sirja. A nagymamam leanykori neve Paskuly Roza. Nem gondoltam hogy a sirokovon ez fel lesz tuntetve. Edesapam harom testvere is rajta van az adatlapon Feher Joszef 1981.06.27, Haraszti Gyulane Feher Rozsa 2010. 12.30. es Feher Imre 2007.01.31. Az en szuleim a Farkasreti temetoben nyugszanak. A keresest a Derecskei temeto weboldalan meg gyakorolnom kell de remelem megtalalok mindent amit keresek.
Megegyszer nagyon koszonom a segitseget.

Udvozlettel

Feher FerencCopyright 2016mylivechat.com All rights reserved.