Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/proba/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

Az ErdaGIS DAT szerkesztő modulja

Az alatt teszi lehetővé nagy méretű DAT állományok szerkesztését. Lefedi a DAT előállítás folyamatát, a digitalizálástól kezdve az adatcsere formátum kiírásáig. Támogatja a DAT által előírt ellenőrzéseket, listák készítését, elemzések elvégzését és összehasonlításokat más adatokkal (pl.: terület összehasonlító lista), valamint a földhivatalokból kapott digitális adatok (pl.: földkönyv) beolvasását a rendszerbe. Megoldott a DAT adatcsere állományok beolvasása, illetve több állomány egybeolvasása és továbbszerkesztése is. A modul az Erda Kft. által korábban forgalmazott MS-DAT rendszer új alapokra helyezése és továbbfejlesztése. Az MS-DAT térinformatikai rendszer kizárólagos továbbfejlesztési és forgalmazási joggát 1999. év közepétől átvettük a Geodézia Rt.-től. 

Az MS-DAT adatállományai adatvesztés nélkül beolvashatóak az DAT szerkesztő moduljába.

Az EGS MS-DAT programcsomag főmenüje

A modul tartalmazza az MS-DAT hoz kifejlesztett DAT-Elő programcsomagot és a DAT-Util kiegészítést. Így MS-DAT felhasználóinknak, - ha áttérnek - a korábban kialakított technológián nem kell változtatniuk.

Az ErdaDAT utility vezérlő dialógboxa.

A jelentősebb újdonságok a következők:

  • Nemcsak a MESTER állomány szerkeszthető hanem a referenciaállományok is, mind az adatbázis mind a grafika vonatkozásában.
  • A nehézkes és hosszú legördülő menük helyett választóablakok.
  • A DAT adatcsere formátum generálási idejének 30-50% -os csökkentése.
  • A DAT és a DAT-Util több szolgáltatását az alaprendszer vette át.