Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/proba/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

HUNAGI

Feliratkozás HUNAGI hírcsatorna csatornájára
Frissítve: 46 perc 34 másodperc

ENSZ Biodiverzitási Világnap 2022. május 22.

v, 05/22/2022 - 10:11
Biodiverzitási Világnap 2022. május 22.

A biológiai sokféleséget gyakran a növények, állatok és mikroorganizmusok sokféleségeként értelmezzük, de a biodiverzitás magában foglalja az egyes fajon belüli genetikai különbségeket is – például a kultúrnövények és állatfajták között – és az ökoszisztémák (tavak, erdők, sivatagok, mezőgazdasági tájak), amelyek tagjaik (emberek, növények, állatok) között többféle interakciónak adnak otthont. A biológiai sokféleség erőforrásai azok a pillérek, amelyekre civilizációkat építünk . A halak mintegy 3 milliárd ember számára biztosítják az állati fehérjék 20 százalékát. Az emberi táplálék több mint 80 százalékát növények adják. A fejlődő országok vidéki területein élő emberek 80 százaléka hagyományos növényi alapú gyógyszerekre támaszkodik az alapvető egészségügyi ellátásban. A biológiai sokféleség csökkenése mindenkit fenyeget, beleértve az egészségünket is. Bebizonyosodott, hogy a biodiverzitás csökkenése kiterjesztheti a zoonózisokat - az állatokról emberre terjedő betegségeket -, másrészt, ha a biológiai sokféleséget megőrizzük, kiváló eszközöket kapunk a koronavírusok okozta járványok elleni küzdelemhez.Miközben egyre jobban felismerjük, hogy a biológiai sokféleség a jövő generációi számára rendkívül értékes globális érték, a fajok számát bizonyos emberi tevékenységek jelentősen csökkentik. Tekintettel a közoktatás fontosságára és az ezzel kapcsolatos tudatosságra, az ENSZ úgy döntött, hogy évente megünnepli a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napját .

Tags: BiodiverztásUN

Indul a jelentkezés a Nemzetek Európája Karrierprogram új évfolyamára!

k, 05/17/2022 - 16:55

Felhívás:

Indul a jelentkezés a Nemzetek Európája Karrierprogram új évfolyamára!

 

 

Az Ukrajnában zajló háború megmutatta, hogy talán sosem volt még annyira fontos az Európai Unió egységének, cselekvőképességének növelése, mint napjainkban. Magyarország számára fontos, hogy aktív részese legyen az erős Európa létrejöttének.

 

„Erősítsük együtt Európát!” mottóval, harmadik évfolyamát indítja ősszel a Nemzetek Európája Karrierprogram, melynek célja, hogy növelje az európai uniós intézményeknél sikeresen pályázó és elhelyezkedő, Európa és Magyarország ügye iránt egyaránt elkötelezett, idegen nyelveken jól beszélő, megfelelő szakpolitikai ismeretekkel rendelkező magyar szakemberek számát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és az Igazságügyi Minisztérium (IM) együttműködésében megvalósuló, 2022. szeptemberben új évfolyammal induló, munka mellett elvégezhető, két szemeszteres programra május 31-ig lehet jelentkezni.

 

A képzés igazi mérföldkőnek számít az európai uniós területen karrierre készülők támogatásában: az elméleti tudás mellett gyakorlatorientált és az ország érdekeinek hatékony nemzetközi képviseletére irányuló képzést nyújt, valamint felkészítést ad az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) versenyvizsgájára.

 

A képzésben résztvevők tapasztalt, az EU-ügyeket első kézből ismerő professzoroktól, szakemberektől, diplomatáktól sajátíthatják el az uniós ismereteket.

 

A program célja egy olyan széles látókörű uniós szakemberekből álló, inspiráló szellemi közösség kialakítása, melynek tagjai munkájuk során – mind az uniós intézményekbe bekerülve, mind a hazai közigazgatás uniós szakterületein – egymást erősítve képesek Európa és Magyarország érdekeit előmozdítani.

 

 

További információ a programról és a jelentkezés feltételeiről:

online kiadványunkban és a képzés honlapján: https://nemzetekeuropaja.uni-nke.hu

Tags: EUNKEIM